Blog

L’ús de la texturitzadora i la impresora 3D millora l’experiència alimentària dels usuaris amb disfagia

L’alimentació triturada és la més habitual pels usuaris amb algun tipus de problema de deglució, conegut com a disfagia.  Aquesta es presenta quan existeixen problemes d’origen neuronal o motriu,  on els reflexos i la mécanica de deglutir es veuen afectats.  Apareix generalment en persones d’edat avançada i els aliments s’han de presentar liquats o triturats, amb la pèrdua de l’atractiu sensorial, fet que redueix de manera substancial la qualitat de vida de l’individu.

A Sàpid oferim un servei d’alimentació amb ingredients de proximitat i frescos que garanteixen l’aportació nutricional i energètica necessàries per l’organisme en la vellesa. El nostre objectiu, davant usuaris amb disfagia, és garantir que aquest tipus de dieta sigui variada, saborosa i amb un aspecte atractiu. Per aconseguir-ho trobem dos avenços tecnològics,  la texturitzadora, que ja fem servir a les cuines que gestionem de les residències d’avis i educació especial,  i la impresora 3D. Dues tècniques que milloren la qualitat de vida dels usuaris,  diversificant i evitant la monotonia en la alimentació.

En el cas de la tècnica de la texturització es respecten els gustos, els aromes i colors i la presentació és més atractiva, oferint els plats de sempre sense alterar els sabors però sí les seves textures, fent-los molt més desitjables.

Entre els principals avantatges cal destacar que, tenint cura en la seva presentació, els ingredients en els plats texturitzats són fàcilment identificables visualment, pel contrast de sabors i olors. Amb això s’aconsegueix una alimentació més plaent, evitant la monotonia, i estimulant de la gana,  pels usuaris amb disfagia com per al personal encarregat d’alimentar-los, facilitant aquesta tasca.

La impressora 3D és una nova tecnologia que tot just es comença a implementar i que en un futur pròxim aspira a convertir-se en un electrodomèstic amb finalitats gastronòmiques. Permet preparar els àpats utilitzant la tecnologia d’impressió en tres dimensions, dissenyar elements, volums i textures per donar un pas més a les diferents propostes de plats. Aquesta nova tecnolgia fa possible donar qualsevol forma a l’aliment que s’imprimeix- sigui dolç o salat, des d’hamburgueses, cuixes de pollastre, pa, xocolata o fins i tot la pasta en totes les seves variants.

El resultat de les dues tècniques és que ofereixen una proposta equilibrada i saludable, tot i la modificació de la textura, i a la vegada sensorialment positiva. D’aquesta manera, l’acceptació per part de l’usuari serà major, contribuint a una millor qualitat de la ingesta i a una satisfacció i experiència alimentària.

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply

Uso de cookies

Utilizamos cookies propias y de terceros para ofrecer nuestros servicios, recoger información estadística e incluír publicidad. Si continua navegando acepta su instalación y uso. Puede cambiar la configuración u obtener más información en nuestra Política de Cookies ACEPTAR

Aviso de cookies